Keçiboynuzu Unu Nasıl Elde Edilir?
Keçiboynuzu Ağacı, Baklagiller familyasından Akdeniz Bölgesine özgü bir ağaçtır. Bilimsel adı 'Ceratonia siliqua'dır.
Keçiboynuzu unu, doğal olarak kurutulmuş keçiboynuzu baklalarının çekirdekler ayrıldıktan sonra kıyılması ve hafifçe kavrulup, ince öğütülmesiyle elde edilir.
Keçiboynuzu ununun eşsiz bir tadı, karakteristik bir aroması vardır. Besin değerinden zengin, lif oranı yüksektir. Kakao ve şeker alternatifi olarak kullanılabilinir. Kakaonun aksine tadı acı değildir, kafein içermez. Hafif tatlıdır.
Karıştır - Pişir - Yarat: Keçiboynuzu ununu kek, kurabiye, pankek, ekmek, granola, müsli, bar, dondurma, puding, krema, çikolata yapımında, sütlü içeceklerde kullanabilirsiniz. Kakao kullandığınız her alanda aynı miktarda veya kakao ile birlikte sınırsız tarifte deneyebilirsiniz. Tariflerinizde daha fazla şekerli tat olsun isterseniz 'GekoO Keçiboynuzu Özü'müzle birlikte kullanabilirsiniz.
İçindekiler: Organik Keçiboynuzu Unu
Saklama Koşulları: Serin ve kuru ortamda, paketin ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. Güneşten koruyunuz.
Bu ürün, “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe” uygun olarak üretilerek, TR-OT-35 yetki numaralı CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından kontrol edilmiş ve sertifikalandırılmıştır.
Besin Öğeleri/Nutrition Information |
|
100g için/
Per 100g |
*RA%/ %RI* |
Enerji/Energy |
1340kj/320kcal |
16% |
Yağ/Fats |
0 |
0% |
Doymuş yağ/Of which Saturates |
0 |
0% |
Karbonhidrat/Carbohydrate |
89g |
34% |
Şekerler/Of which Sugars |
43g |
48% |
Lif/Fibre |
25g |
|
Protein/Protein |
3,2g |
6% |
Tuz/Salt |
1,4g |
23% |
*RA%: Referans Alım. Bir yetişkinin ortalama referans alım değeri.(8400kJ/2000kcal)
*%RI: Reference Intake. Reference intake of an average adult. (8400kJ/2000kcal)
Tuz içeriği, yalnızca doğal olarak oluşan sodyumun varlığından kaynaklanmaktadır.
Salt content is exclusively due to the presence of naturally occuring sodium. |