Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Elde Edilir?
Keçiboynuzu Ağacı, Baklagiller familyasından Akdeniz Bölgesine özgü bir ağaçtır. Bilimsel adı 'Ceratonia siliqua'dır.
Keçiboynuzu pekmezi, doğal olarak kurutulmuş keçiboynuzu baklalarının çekirdekler ayrıldıktan sonra kıyılması, sıcak suda bekletilmesi, hassas filtrasyondan geçirildikten sonra vakumlu çelik kazanlarda düşük ısıda suyunun buharlaştırılması ile elde edilir.
Keçiboynuzu pekmezinin eşsiz bir tadı, kendine özgü aroması vardır. Besin değerinden zengindir.
Nasıl Kullanılır?
Keçiboynuzu pekmezini sabahları bir tatlı kaşığı içebilir, tahinle karıştabilir, kahvaltılık gevreklerinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kek, kurabiye, helva, pankek, ekmek, bar, dondurma, puding, krema yapımında, yoğurdun üzerine sos ya da sütlü içeceklerde şeker alternatifi olarak kullanabilirsiniz.
İçindekiler: Organik Keçiboynuzu Pekmezi. Dolum öncesi pastörize edilmiştir.
ŞEKER İLAVESİZ. DOĞAL OLARAK ŞEKER İÇERİR.
Alerjen Uyarısı: Dolum aşamasında ortam kaynaklı eser miktarda gluten ve susam içerebilir.
Saklama Koşulları: Ürünümüzde koruyucu yoktur. Serin, güneş almayan ve kuru ortamda muhafaza ediniz.
Bu ürün, “Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğe” uygun olarak üretilerek, TR-OT-35 yetki numaralı CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından kontrol edilmiş ve sertifikalandırılmıştır.
Besin Öğeleri/Nutrition Information |
|
100g için/
Per 100g |
*RA%/ %RI* |
Enerji/Energy |
1202kj/287kcal |
18% |
Yağ/Fats |
0 |
0% |
Doymuş yağ/Of which Saturates |
0 |
0% |
Karbonhidrat/Carbohydrate |
69g |
27% |
Şekerler/Of which Sugars |
56g |
62% |
Protein/Protein |
2,7g |
5% |
Tuz/Salt |
0,6g |
10% |
*RA%: Referans Alım. Bir yetişkinin ortalama referans alım değeri. (8400kJ/2000kcal)
*%RI: Reference Intake. Reference intake of an average adult. (8400kJ/2000kcal)
Tuz içeriği, yalnızca doğal olarak oluşan sodyumun varlığından kaynaklanmaktadır.
Salt content is exclusively due to the presence of naturally occuring sodium. |